Fula hoven

Idag har Wally fått fötterna omhändertagna. Den fula hoven visade sig vara ännu mer ful än vi först trodde. Det är en rejäl strålröta i den, och hålväggen var värre än den tidigare sett ut.  Men nu har det som kan göras i dagsläget ordnats, så förhoppningsvis kan det vända och bli bättre nu.

Wally var inte särskilt nöjd. Redan innan stod han och avlastade det benet i hagen, och efteråt såg man hur han ville skjuta över tyngdpunkten åt andra sidan när han stod på gången. Jag hoppas för hans skull att vi slipper klippa upp hoven ytterligare och krångla med gips och grejer, och att det istället bara kan växa ut friskt horn och stråle nu. Förhoppningsvis blir det ingen allt för lång följetong om den här hoven.

Han var i alla fall väldigt nöjd över att få sin kraftfoderhink efteråt, som han hade kämpat för den. Han får en stor guldstjärna i uppförande, för större delen av tiden stod han hur fint som helst. En ny grimma fick han testa också, en som jag köpt innan han kom hem men glömt att ta med till stallet tidigare. Den ska jag ta bild på framöver, så ska ni få se hur bra han klär i blått.

xida_2896

Återanvänder en gammal bild, från oktober 2016

En tanke på “Fula hoven

Kommentera här:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.