Diamond painting

Efter målarböcker för vuxna kom en annan grej, som inte slagit igenom så stort. Åtminstone inte än. Det är diamond paintings, vilket även kallas för diamantbroderi. Och det är väldigt likt korsstygnsbroderi, eftersom man placerar ut olika färger i fyrkanter. Skillnaden är att man placerar diamantslipade plastbitar på en klistrig yta på ett slags tyg, istället för att hålla på med nål och tråd. Himla roligt är det i alla fall, och rogivande. Man sitter där och placerar ut sina plastbitar till ett mönster. Hjärnan behöver inte ansträngas speciellt mycket, man ser bara till att rätt färg hamnar på rätt plats.

När man börjar ser det ut såhär, men lite olika färg och form beroende på vad man köpt för kit (man behöver alltså inte beställa prylarna var för sig):

foto-2017-01-26-15-37-53

Färgsorterade ”diamanter”, ett tråg, en fästpinne och lite klet.

foto-2017-01-26-15-37-08

Och såklart själva duken, med motivet uppritat och fullt av siffror och bokstäver som symboliserar färgerna.

Sen trycker man sin fästpinne i kletet, så att man kan få tag i diamanterna (det fyller man sen på vid behov), och lägger ett gäng diamanter av lämplig färg (förslagsvis en som finns längst ut mot kanten av motivet). Därefter är det bara att börja. Man trycker fästpinnen mot diamantens ovansida, och placerar den över motsvarande siffra/bokstav.

foto-2017-01-26-15-51-08

foto-2017-01-27-07-17-39

foto-2017-01-27-08-15-08

Det är enklast om man inte har två-tre katter som försöker hjälpa till. Men tack vare att klistret täcks av en plastfilm funkar det även när djuren vill vara med.

Resultatet blir ett skimrande motiv. I den bild jag fotat av är det bara en del av bilden som är diamantklädd, men det finns andra varianter som är helt diamanttäckta över hela duken. I min bild är det runda diamanter, men fyrkantiga som täcker hela ytan är också väldigt vanligt.

Mitt rådjur är köpt från eBay, för sisådär 20 kr, och är en av de billigaste varianterna som jag testade mest för att se om det var något för mig. Och det var det absolut, så nu har jag beställt fler. Bl.a. bilder av mina egna djur. Ni lär få se mer sånt här på bloggen framöver.

foto-2017-01-27-10-07-23

foto-2017-01-27-10-06-55

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.