Lilly

Thorells Bellatrix (Lilly)
Född: 2014-06-30
Efter: Farceurs Austrian Spider 36
Undan: Tullesbo Lizzie D
Ras: Morganhäst
Färg: Isabell
Kön: Sto

Jag skulle egentligen ha min ettåriga valack, men ödet ville annorlunda. När han gick bort kollade jag direkt vad det fanns för morganhästar på annons. Planen var att leta upp en brun, äldre häst som inte påminde ett dugg om Wally. Men där fanns istället Lilly, en isabellfärgad prinsesshäst på tre år. Trots tidig kontakt tog det några veckor innan det var bestämt att hon skulle komma till mig, men så blev det alltså till slut. Hon åkte lastbil från de nordligaste delarna av Norrland i juli 2017, och jag hade bara sett henne på bilder och film innan hon var framme. Första veckan kände jag mest att det hela var ett stort misstag, jag saknade min lilla guldvalack och hon kunde omöjligt fylla hålet efter honom. Men med tiden har hon fått en egen plats i hjärtat, och gjort det enklare att hantera förlusten efter Wally eftersom jag fått något annat att fokusera på.

Planen för denna dam är att hon ska bli en allsidig tävlingshäst i flera grenar.

Hon deltog i fyraårskvalitén på Morganriks 2018. Där fick hon 8777 på ridprovet, 7-7 på löshoppningen och  37 exteriört (45 av 60 från den amerikanska domaren, som satte henne på plats nr 5). Vi hade haft lite problem med förberedelserna med oplanerade motgångar (foglossningsbesvär, flera månader på sjukhus p.g.a. för tidigt fött barn och lite skeva hovar som behövde åtgärdas på Strömsholm), men hon hann lära sig det hon behövde kunna för att visas till slut. För dagen var hon ganska bakhög, så det ska bli spännande att se om exteriörpoängen blir bättre nästa gång. Då ska vi förhoppningsvis vara med i fler tävlingsgrenar, eftersom vi inte siktar på femårskvalitén (jag tror inte att vi hinner befästa körningen tillräckligt bra i tid).

Sedan riks har vi inte hunnit med så mycket, eftersom hon fick en ful sparkskada i hagen och behövde stå på boxvila då det fanns risk för en spricka i skenbenet (röntgen kunde inte avgöra om det var en spricka eller luftficka i såret, men då hältan gick över ganska omgående kunde det konstateras att benet hade klarat sig). Nu är vi försiktigt igång och vågar tro på en framtid igen.