Söndagens ridlektion

Söndagar = ridlektionsdagar. Åtminstone de senaste fyra veckorna, och även denna. I söndags var det alltså dags för lektion nummer fyra av fem. Tidigare lektioner har jag ridit samma halvblodsdam, men nu blev det dags att prova en annan. Denna häst kallas Molle, han är importerad från Irland om jag inte minns fel och är en rätt bastant herre.

Han var riktigt rolig! Jag brukar fastna för hästarna som inte är jättelätta, och det var han verkligen inte. Han var väldigt bekväm av sig, på så sätt att han inte gärna satte upp högre fart än absolut nödvändigt och helst maskade sig lite halvdant igenom övningarna. Men med lite envishet, timing och mycket beröm fick han lite eld under hovarna till och från. Och efter lite tragglande av volter och annat lösgörande gick han riktigt fint till och från.

Dagens övning var framdelsvändningar, och där blev jag varse om att det ändå fanns en rätt känslig häst inne i den sävliga kroppen. Både jag och ridläraren tolkade det som lite prestationsångest hos honom. Det var som att han försökte förekomma hjälperna, och sedan blev lite förtvivlad när jag bad honom vänta för att därefter bli lite lätt blockerad. Men det gick bättre och bättre. Efter lektionens slut så var ridläraren nöjd med vår prestation, och det var jag också. En trevlig liten häst det där, det ska bli roligt att se vad vi ska hitta på nästa vecka.

Kommentera här:

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.