Frisk luft

Efter att ha stått på box sedan i måndags fick Lilly idag prova att gå ut i en liten sjukhage en stund. Hon står nämligen och gräver sönder framhovarna inne, så veterinären gick med på att hon får stå på liten yta utomhus så länge det är bra väder. Hon är inte halt, har ingen feber och såren ser helt okej ut. Penicillinkuren är över och hon har inte fått smärtlindrande på några dagar nu.

Imorgon kommer hovslagaren och slår på nya skor fram igen. Dom förra skorna drogs av eftersom hon halkade ganska mycket på betonggolvet när vi tog den dagliga kolla-hältan-promenaden ned för stallgången och tillbaka, men sen filade hon ner hovarna med sitt grävande och då försökte vi slå på skorna igen. Men med den nya hovformen passade dom inte riktigt, så trots att vi ändå fick i sömmarna och nöp fast dom ordentligt så blev det lite glapp när hon gick och vips satt dom löst igen. Jag hade tur att min hovslagare kunde tidigarelägga sitt besök en vecka, så hon kan få nya skor att slita på istället för hovspetsen. Vi skulle egentligen testa skor från Öllöv runt om den här skoperioden, men eftersom hon gräver så himla mycket i betonggolvet, och träning känns avlägset för stunden, så får det bli vanliga järnskor fram och fortsatt barfota bak

Imorgon får hon gå ut samtidigt som dom andra hästarna, och njuta av den lilla extra friheten ute tills det är dags för skoning. En vecka kvar av miniutrymme, sen får hon börja gå på lite större yta om hon är fortsatt fri från hälta och feber samt att såret ser bra ut.

 

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.