Trasig häst

Då var det stopp för ridträning på obestämd framtid. Lilly har fått en sparkskada på ett bakben, vilket orsakat några sår. Det ena är rätt djupt och fult, och flera centimeter långt. Benet är väldigt svullet från hasen och nedåt. Har varit i kontakt med veterinär, som sett både bilder och film, som sa att det är risk för fraktur på griffelbenet men att vi kan avvakta några dagar med röntgen eftersom hon ändå står normalt på benet. Så jäkla surt, nu när vi äntligen kommit igång med regelbundna träningar.

Så imorgon ska jag jaga fatt i en veterinär med portabel röntgen och försöka boka tid när jag själv har möjlighet att vara med.

Tills vidare är hon lindad med sorbactkompress, går på promenader för att minska svullnaden (hon haltar inte och knatar villigt på, så det var okej att fortsätta med), tränar nya trick och äter en årsförbrukning morötter.

Hennes senaste trick är att sätta hoven på en sten, som hon tidigare var livrädd för. Det tog mindre än två minuter innan hon fattade vad hon skulle göra, när vi testade första gången igår. Idag gick hon raka vägen fram och ställde sig i den pose som ger godisutdelning.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.