Trickponnyn

När vi har färre dagar med ryttare på så börjar vi med annat som kräver hjärnaktivitet. Eller snarare återupptar något vi roat oss med sedan tidigare. Nämligen trickträning. Lilly är en gottegris utan dess like, och hon förstod snabbt hur en klicker fungerar när jag introducerade den för drygt ett år sedan. Då klickade jag in att hon ska lyfta hovarna när man knackar försiktigt på skenbenen, ”stå fint”, ställa sig på en matta samt backa. Vi påbörjade även att jobba med en target. Sen blev det paus med trickträningen, när det blev fullt upp med att förbereda henne inför riks.

Nu behöver hon få lite tid att växa ikapp sig själv, samtidigt som hon gör stora framsteg under ryttare, vilket lett till att jag bestämt att hon ska ha mindre ridtid en period framöver. Då passar det perfekt att återuppta trickträningen, eftersom det är en häst som gillar att jobba.

Ännu mer lägligt är att det precis börjat en kurs i just trickträning. Jag valde att hoppa på grundkursen eftersom Lilly inte kan alla de trick som ingår i den, samt att den var på riktigt bra kampanjpris (150 kronor). Först var planen att öva in tricken på egen hand, men för 150 kronor kan det vara värt att få en plan att följa och fler trickintresserade personer att diskutera med längs vägen.

Vi hade vår första träningssession med klickern på länge igår. Jag har visserligen lagt in en del backträning och upprätthållit hovlyftandet de senaste månaderna, så hon var knappt ringrostig. En ny grej vi tränar på nu är att hon ska stå still, oavsett om jag går iväg eller inte, samt komma på inkallning. Det gick riktigt bra med det igår, och jag har nu fullt med inspiration att fortsätta klickerträningen. Det är tur att vi har en hel fodertunna för hennes godisbitar och snart lär jag köpa hem en säck kraftfoder, för det kommer gå åt en del av den varan.

 

Slänger nu in de tre sista bilderna från ihopsläppet i förra stallet. Annars ligger dom kvar i listan över ej bifogade bilder, och då kan dom lika gärna användas. Framöver ska ni få se färskare bilder, det kan jag lova.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.