Löshoppning

Så var det dags för ett efterlängtat äventyr, nämligen att bege oss iväg på löshoppning med Lilly. Hon har aldrig provat det tidigare hos mig, eftersom vi inte haft någonstans att öva och vi haft andra problem som stått i vägen för att köra iväg de gånger det funnits möjlighet på annan plats. Men nu var det äntligen dags!

Medryttaren Emma var med för att hjälpa till, så Danne slapp att fösa häst och kunde istället ta några bilder (med mobilen, så det är mer dokumentation än fotografering).

Denna gång hölls hindren på låg nivå, eftersom jag inte vet om hon testat tidigare och det i så fall var längesen. Hon var lite skeptisk till att springa runt på egen hov till en början, men fattade sen snabbt vad hon skulle göra. Nästa gång kanske det går att göra mer hoppning av det hela, men man måste ju börja någonstans. Som ni ser på bilderna nedan fick hon fart och hade ingen vidare teknik, men jag hoppas att den växer fram med högre hinder och lite mer erfarenhet. Öronen var dock konstant spetsade och hon verkade gilla det hela, det bådar gott inför framtiden!

Hon smygövade dock i lördags, skriver mer om det under löshoppningsbilderna.

I lördags hade vi fotosession med nästan alla hästar i stallet. När det till sist blev dags för Lilly fick jag hjälp att hålla så jag kunde ta bilder på henne också, men då var hon bara sugen på gräs. För att hindra henne från att äta föreslog jag att Ninni, som höll i grimskaftet, skulle ställa henne vid en stor trästam så hon inte skulle nå ner till marken. Det gick bra, i ungefär tio sekunder. Sen tröttnade Lilly, och hittade sin egen lösning på det hela: att hoppa över den. Ifrån stillastående. Hon verkar planera ett liv som fälttävlanshäst.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.