Lilla superhästen

Häromdagen fick Wally ha på sig tömkörningsgjorden utomhus för första gången. Jag drog åt den lite hårdare än när han bara provade den inne (men den satt ändå inte åt, bara still), ifall han skulle börja hoppa omkring. Det hade jag inte behövt oroa mig för ett dugg, han klev ut ur stallet och betedde sig precis som när han bara går i grimma. Han hade dessutom på sig sitt bettlösa träns ute för första gången i samma veva, men det sitter ju som en grimma fast med ett pannband så det brydde han sig inte heller om.

Efter att ha säkerställt att det inte var några problem för honom att röra sig framåt utan att bli nervös eller osäker så tog vi en liten promenad. Han ville helst svänga in på små stigar i skogen mest hela tiden, men det kändes inte så lämpligt med den utrustningen. Så vi höll oss till lite större utrymmen, traskade på och fyllde hästmagen med godis. På vägen hem gjorde han en snygg halt mitt på ena bron dessutom, där han tidigare varit lite ängslig och helst velat komma över fortast möjligt.

Det goda betyget drog han dock ner genom att vara lite bråkig intill hagen. Det är alltid på samma ställe som han krånglar, och det gör han i form av att först slänga runt med huvudet och sen försöka springa på hemåt eller nafsa i jackan. Han gör inte så före, och inte heller efter, men just där. Den här gången lättade han båda framhovarna en liten, liten aning när jag sa till honom att sluta med huvudslängandet. Då fick han sig en verbal utskällning (i form av enbart ett mastigt ”NEJ!” med eftertryck), och sen backa två steg. Vips var han ett litet lamm igen, och incidenten var så gott som bortglömd. Hade han varit äldre så hade jag traskat fram och tillbaka på det där stället tills han lagt ner sin fix idé, men det känns dumt att hålla på att traggla och tjata på en ettåring. Förhoppningsvis försvinner det med tiden ändå, och tills dess får jag fokusera på allt annat som han gör med en gigantisk guldstjärna. För större delen av tiden är han den perfekta unghästen, i guldförpackning.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.