Ojämnt värre

Lilla häst är så himla ojämn just nu. Igår mätte jag både över manke och kors. Manken låg kvar på 132 cm, medan korset (dvs rumpan) spurtat iväg till 136 cm. Med risk för att det är ännu mer skillnad, eftersom jag inte har en riktig mätkäpp.

Men det syns inte när han rör sig, för då lättar han fram och får ner rumpan. Det bådar gott inför framtida dressyrkarriär. Och titta vilken guldgosse det döljer sig under den tämligen vita vinterpälsen. Nu är det bara lite vinterpäls kvar, sen får vi se på helheten där under.

Han och hans kompis har kvicknat till fullständigt båda två nu. Dom har fullt race i hagen dagligen nu, och trakasserar sin äldre kompis. Men det är så himla skönt att dom är två ettåringar, som kan busa och bråka med varandra, samtidigt som dom har en äldre som håller ställningarna. I sommar kommer det in ytterligare minst två lite äldre hästar (stallägarens) i hagen när det är dags för bete, varav åtminstone den ena flänger omkring i hagen en hel del så då möter dom nog sin bus-överman.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s