Invigning

Ny tömkörningsdäckel måste givetvis invigas, så idag tog jag med mig mästerverket ut till stallet. Wally har tidigare haft på sig både elastisk täckesgjord och schabrak utan problem så jag tänkte att det säkert skulle gå bra även med något fastare runt magen. Väl framme i stallet blåste det dock som aldrig förr. Hästarna for omkring i hagarna och jag la snabbt ner idén om att låta honom springa runt med däckeln på sig på ridbanan. Istället fick han först rastas lös där, medan jag och Danne tog en hel del bilder. Den slöa häst som knappt orkat trava de senaste veckorna (han växer) var som bortblåst, och ersatt med en rodeohäst med kapplöpningsgener. Han visade upp långa serier av bockningar och sparkar, och ökade farten så han låg ner i kurvorna. Helt rätt val att låta honom springa av sig utan en tråd på kroppen med andra ord. Bilder på det kommer att portioneras ut framöver.

När överskottsenergin var förbrukad tog vi oss in i stallet, där han fick prova däckeln. Som väntat brydde han sig inte det minsta, men fick ändå äta en del godisbitar som beröm för hur fint han stod stilla. När gjorden satt någorlunda fast, men utan att klämma åt, fanns det fyra hål kvar att dra. Så det blir inga problem att få den att sitta stadigt trots att han än så länge har en tanig bröstkorg.

Det var helt omöjligt att få till färgerna i bilderna. I stallet har lamporna gult sken, vilket blandades med dagsljus från dörren bakom mig så bilderna blev både för gula och för blå på samma gång. Schabraket är vilket fall samma som han hade på sig senast, och är mer turkost än ljusblått. Det är från Hööks och har väldigt bra mankfrihet, vilket på ett smidigt sätt döljer hur hög han är över korset jämfört med manken just nu. Jag behöver dock köpa ett däckelunderlägg, schabraket är för stort ett tag till och dessutom blir det onödigt varmt i sommar.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s