Blivande fälttävlanshästen

I förrgår var vi ute på en av våra vanliga löspromenader i skogen. Så kom vi till en äng där det finns ett dike, och jag tänkte att Wally skulle få testa att ta sig över. Så jag och Danne klev över till andra sidan, men Wally vågade inte. Vi lockade med godis, men han försökte gå längsmed diket för att hitta en annan passage. Efter att ha mutat lite bättre med godis så vågade han sig till slut över, och då var det som att polletten trillade ner och en stor glödlampa tändes ovanför huvudet på honom. Därefter var det inga som helst problem att hoppa, och han gjorde det så gärna. Det slutade med att jag och Danne stod på var sin sida av diket (ca 20 meter ifrån varandra) och skickade Wally mellan oss. Han hoppade med god bjudning, pep och bockade.

Vid ett annat tillfälle när vi var ute (då dessa bilder togs) hade han fullt upp med att spåra någonting när jag och Danne fortsatte vidare och gick över en bro. När han upptäckte att vi fått försprång satte han fart och galopperade ikapp, rakt över bron, utan att tveka för en sekund. På bilden nedan har han precis kommit över den, men det syns dåligt eftersom den är täckt av grus och löv. Den är dock åtminstone 2-3 meter bred, har ett annat ljud när man går där och det forsar ganska mycket vatten under den.

Det verkar bli en fälttävlanshäst av det här djuret, så glatt och villigt som han tar sig fram i naturen. Hans enda problem där ute är en annan bro i metall, som inte är klädd med grus. Den är ganska lång, lutar lite och har inga räcken (det har ingen av broarna här, men den i metall är närmre vattnet i höjd än de andra). Jag har inte riktigt vågat ta över honom där än, eftersom han säkert kommer springa över den och jag vet inte om det kan innebära halkrisk. Planen är att gå ut där själv så jag kan testa bron ordentligt först, och se till att det finns en annan väg därifrån så han inte behöver korsa den två gånger om han tycker att det är för läskigt.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s