Tiggarhästen

Wally är i en riktig trotsperiod just nu. Eller kanske inte trots, han är mer obstinat. Han tror att det är han som avgör när det ska inmundigas godis, att det är han som avgör när och var han ska stå stilla, att det är han som avgör när det är dags att gå igen, att det är han som bestämmer färdriktning, att det är han som avgör allting här i världen. Han har helt enkelt fått för sig att han är Gud. Han har fel.

Idag lyfte han bakbenen jättesnällt och fint, till skillnad från när han krånglade med det i onsdags. Ett steg i rätt riktning igen. Däremot så var han krokodil konstant under vår promenad ute. Inte för att orsaka skada, eller för att ens försöka bita tag i en tröja på skoj. Men för att han tigger godis. Han är verkligen helt hopplös med det. Så nu är det dags att börja klickerträna huvudsänkning på riktigt. Godis får man inte för att man kommer med snoken rakt mot godispåsen eller försöker få tag i någons hand, det får man bara när man gör rätt. Och rätt gör man till en början genom att sänka ner huvudet. Förhoppningsvis ska hans små hjärnceller, som ändå är rätt överaktiva, koppla det så att han framöver kan tigga genom att sätta näsan i backen istället.

Han skötte sig dock rätt bra när han fick gå lös i skogen. Om man bortser från att han tigger, när det gäller just honom är jag helt klart för en lag emot tiggeri. Men han hänger med bra, vänder och travar ikapp när han inser att vi inte följt efter honom in på de stigar han hoppfullt knatat in på. Stillastående kan vi öva mer på, men det är inte prio ett just nu. Inkallningarna sitter allt bättre (det är också då han faktiskt får godis).

Har mätt honom idag också. Med en tumstock och en ryktborste som vattenpass… Ca 132 cm kom jag fram till i alla fall, vilket också är det jag gissat på. Kollade även bukomfånget, vilket låg på 153 cm. Det innebär att han lagt på sig lite igen och snart kommer passa i den tömkörningsgjord som jag planerar att köpa. Ser oerhört mycket fram emot att låta honom gå i töm, för då är jag långt utom räckhåll från godissökarmunnen.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.