Terrordåd – nu står vi enade

Ingen kan väl ha undgått att höra om vad som hänt i Stockholm idag. Nu är det viktigare än någonsin att stå enade, sprida kärlek och omtanke, visa sitt stöd. Att inte vika sig för extremister, inte förändra sitt liv p.g.a. rädsla, inte peka ut en hel folkgrupp eller religion. Att inte skylla detta på att Sverige tagit in för många flyktingar. Det är ju detta de flytt från, dåd som är i det närmaste vardagsmat i vissa länder. Nu när det kommer nära blir det tydligare, självklart ska vi hjälpa de som utsatts och utsätts för sånt här, oavsett i vilket land det sker.

Jag vägrar vara rädd. Jag vägrar att skylla det här på en hel grupp människor där majoriteten är oskyldiga. För mig spelar det ingen roll om du är vit, svart, brun, gul, grön, blå eller rosa. Det spelar ingen roll om du tror på Gud, Allah, Shiva eller Oden. Människa som människa, en individs värde beror inte på hur hen ser ut eller vad hen tror på.

Terroristerna vill skapa oro, kaos, misstänksamhet. Låt dom inte göra det. Omfamna världen, sluta aldrig att bry dig, dela aldrig upp människor i vi och dom baserat på härkomst. Sprid bra information, slå ett slag för utbildning, det är det enda sättet att bekämpa terrorismen i längden.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.