Härlig vårdag

Idag strålade solen, vinden var ljum och jag passade på att damma av Wally utomhus. Det börjar dyka upp några gula fläckar under vinterpälsen nu, och jag skulle helst dra av all den långa pälsen i ett svep för att få se vad som döljer sig där under. Mycket får jag loss, men det mesta sitter fortfarande i ett fast grepp i hårsäckarna. Så det är bara att gilla läget, acceptera att han ser maläten ut nu och försöka kisa när jag tittar på honom för att föreställa mig hur han skulle kunna se ut om all päls hade samma längd och någorlunda lika färg.

Eftersom Danne var med i stallet idag passade jag även på att ta nya jämförelsebilder med schabrak. Denna gång fick han (Wally, inte Danne) ha täckesgjord också, så det inte skulle blåsa av. Det är första gången han har schabrak och gjord samtidigt, och andra gången han bär varje pryl. Han kunde inte brytt sig mindre.
Ungefär samma reaktion blev det igår, när Danne och mannen i paret som äger gården höll på med någon stor maskin som lät mycket. Wally hade bråttom fram till Danne för att titta på vad dom höll på med, och stjälpte till med att smörja fett och stå i vägen för gripfunktionen, men brydde sig inte alls om att det var ett stort brummande monster intill. Det är alltså samma häst som alltid tittar nervöst på ett fällt träd som ligger blickstilla på samma plats varje gång intill vägen… Men det är klart, man har ju hört om en del dödsolyckor med fälttävlanshinder inblandade. Själv trodde jag ju dock att det farliga var att ta sig över dom, inte att gå förbi.

Det skiljer bara en månad och 9 dagar mellan bilderna, men man kan ändå se att det hänt lite. Bland annat har han blivit längre i kroppen. Inte konstigt att han varit trött den senaste tiden, och så även idag. De dagar han är märkbart seg så får han bara mat, borstning och klappar. När han är mer på alerten roar vi oss även med fri lek på ridbanan och promenader i skogen, men inte dagligen, han är ju trots allt bara en åring.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.