På skogspromenad

Man vet att man hittat rätt häst när man bara behöver titta på honom för att förvandla hela ansiktet till ett stort leende. Den tanken tänkte jag idag när jag och Wally var ute på promenad i vårsolen. Sekunden efter for han iväg två stora skutt framåt för att det blåste till i träden. Himla praktiskt med långt grimskaft, när hästen går från skötsam koppelhund till flygdrake i storm.

Innan skuttincidenten var vi ute en sväng i skogen och testade en ny stig. Han går verkligen fram överallt, och testar gärna nya vägar på eget initiativ, med en stor portion självförtroende. Lera och grenar passerar han utan problem, broar med forsande vatten under är han däremot fortfarande lite skeptisk mot (undrar om någon berättat sagan om bockarna Bruse, så han tror att det finns troll där?). Men det finns inte på kartan att han stannar och vägrar att gå, eller att han kastar sig iväg okontrollerat. Han ökar tempot en aning, ser lite nervös ut i ögon och öronspel, men så fort man kommit till andra sidan är han precis som vanligt igen. Idag bestämde jag mig därför för att vi skulle ta en närmre titt på en av bäckarna, eller vad det nu kan kallas när dom är 2-3 meter breda och har okänt djup. På minst ett ställe kan man nämligen komma ner i samma höjd som vattnet, så det gjorde vi. Resultatet blev att Wally efter en stund tog en slurk av vattnet, innan vi lugnt och fint gick därifrån igen. Det känns himla skönt med en häst som inte är speciellt nervös av sig. Vaken och alert, men inte nervig.


Han har dock rätt mycket överskottsenergi just nu och flyger i luften för småsaker (som att han letar efter anledningar att få öka farten, men han stannar när han känner att grimskaftet tar emot) samt försöker lattja till det när det blir för långtråkigt. Tyvärr är hagen mestadels lervälling just nu, och på ridbanan stod en häst lös idag så vi kunde inte utnyttja den för rastning. Men nu ska det bli sol, vind och plusgrader så förhoppningsvis ska hagen bli torrare och mer inbjudande för att springa runt där med kompisarna.

 


Ojämn avfällning och ser maläten ut, men han är rätt söt ändå.
Idag har jag förresten börjat introducera klicker, men det kommer i ett eget inlägg imorgon.

 

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.