Nyfilade fötter och mugg

Idag har Wally fått hovarna fixade igen, och fick beröm för hur dom såg ut. Hålväggen är givetvis kvar, men ser bättre ut, och strålarna är lite flikiga men i övrigt var det bra. Något som inte är lika bra är att han fått mugg på ena bakbenet. Men det var inte direkt oväntat med tanke på hur hagarna ser ut just nu, det är blött och lera överallt. Det blev ju inte bättre av att det snöade en hel del inatt och imorse, vilket sen smälte och fyllde på vattenbeståndet ännu mer. Får hoppas att det torkar upp fort sen, så problemet blir kortvarigt. Tills dess får det bli lite extra omvårdnad när han är inne, för att försöka få ordning på det hela så fort som möjligt.

Innan verkningen fick han stifta bekantskap med vattenslangen för första gången, eftersom benen var så himla leriga. Det var dock ingen höjdare, tyckte han. Den lät konstigt och spolade vatten, så han ville helst försvinna till en helt annan plats. Men som liten häst har man ibland inget val, så benen spolades och han fick massor med beröm för att han ändå skötte sig helt okej. Det är ju en vanesak, så han får öva på det framöver och lär förhoppningsvis ganska fort komma fram till att det ändå är en helt okej sak att vara med om.
Han passade även på att för första gången någonsin lägga sig ner och rulla inne i boxen, det måste ju betyda att han börjar känna sig lite trygg där inne. Så när han väl skulle gå ut sen var han dammig och spånig mest överallt, men det skadar ju inte.

Några bilder blev det inte idag, men jag har ett gäng opublicerade på lager som jag tänkte börja beta av lite smått. Så här kommer några från när vi övade att gå fram och tillbaka över en bom med en presenning under, utan grimma (har man med sig godis så följer han med överallt, då blir man inte av med honom).

Har man fyllt jackfickan sprängfull med godbitar så kan man belöna i varje steg.

Avslappnad och lugn, men mycket godissugen.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.