Ny häst i flocken

Idag anlände en ny häst till stallet, som ska gå på lösdriften där även min befinner sig. Det är en tjusig halvblodsdam, som är lika gammal som Wally. Förhoppningsvis kan dom ta ut lite överskottsenergi på varandra framöver, för fram tills nu har herrn mest stått och ätit ihop med sina pensionärskompisar (och har en kroppsform därefter…). Jag passade på att ta med systemkameran ut när dom skulle släppas ihop, och det märks att det var längesen jag fotade ordentligt med den. En aning ringrostig, men det ska åtgärdas nu när vädret verkar bli roligare.

Fokus på bakgrunden istället för hästarna, så kan det gå när man missar var man placerat fokuspunkten. Men man ser åtminstone vad det föreställer ändå.

När dom bekantat sig tog jag med Wally in för en omgång pälsskrapning. Han fäller allt mer, och jag vill så gärna se hur det ser ut där under de nästan vita fjunen. Efteråt fick han komma ut på ridbanan en sväng i hopp om att busa av sig en aning. Den rödhåriga damen har nämligen åkt långt idag, så jag tänkte att det vore bättre om han fick springa för sig själv en stund för att inte dra igång henne om hon inte orkar. Men på vägen ut till ridbanan upptäckte han det läskigaste han sett i hela sitt liv – en shetlandsponny. Han drakblåste genom näsan, var spänd som en fiolsträng och for till och med iväg. Tack gode gud för långt grimskaft och att han stannar när han märker att han är fast. Shettisen var resesällskap till den rödhåriga, och ska stå i vårt stall över natten för att åka tillbaka igen imorgon så han befann sig i en liten hage intill ridbanan. Det gick lite bättre sen när Wally fått springa lös där en liten stund och insett att det inte var ett hästätande monster, trots att shettisen gav en större reaktion än agilitytunneln. Någon vidare avrastning blev det dock inte, för han var rätt ointresserad av att röra på sig. Så han fick gå tillbaka till hagen och göra det han gillar bäst, att äta:

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.