Kapsonring

Lille ponnyhästen har fått ett tillskott till sitt träns, nämligen en kapson-nosdel som man kan fästa i sina vanliga sidostycken. Den kommer från Hööks, är av märket FairField och kostade 119 kr. Tyvärr finns den bara i en storlek, så har man en liten häst blir den för stor. Nu sitter den väldigt löst på Wally trots att den är på innersta hålet, men det finns plats att göra åtminstone ett till. Dessutom tänkte jag sätta ett ludd på den som tar en del av utrymmet. Förhoppningsvis kan han dessutom själv öka en liten bit i omfång innan det är dags att börja använda utrustningen på riktigt. Just nu får han mest testa lite på stallgången, och sen ska han få ha på sig den vid lösgalopp bara för att vänja sig vid att ha något som sitter annorlunda än en lös grimma.

På bilderna ser det säkert ut som att den sitter lagom tight, men den här hästen har väldigt mycket fluff under hakan och på den övre bilden kan man ana hur rund ringen är jämfört med hans ovala form. Det är inga problem att få in åtminstone fyra fingrar mellan häst och kapsonring, och så löst går det inte att ha den om man ska använda den med tömmar. Men det ska lösas med ludd eller liknande, då blir det dessutom mjukare.

Hur den funkar vid träning får jag återkomma till om några månader, för det kan jag inte uttala mig om förrän vi kommit igång och börjat använda den med tömmar.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.