Familjehästen

Idag var delar av Dannes släkt på besök i stallet för att träffa Wally. Det konstaterades att han har väldigt mjuk päls, att han är av behaglig storlek i dagsläget och att han är väldigt söt. Herrn fick även visa upp sig lös i hagen, eftersom han är ordinerad daglig motion efter kastreringen. Det gjorde han så gärna, och sprang än hit och än dit men med regelbundna stopp vid sin publik för att tigga godis. Godis är nämligen hans grej, det är det bästa som finns.

Egentligen hade jag tänkt att han skulle få en långpromenad nu när det var helg, eftersom det då skulle finnas möjlighet att vara ute i dagsljus och inte behöva tänka på tiden. Men långpromenad är inte så publikvänligt, och dessutom var han rätt så på tårna p.g.a. ganska mycket vind så det fick bli ridbanan igen. Blåsigt väder + ett flertal människor kan nämligen resultera i att djuret blir mer likt en heliumballong i snöre (dvs mer i luften än på marken) än en häst i grimskaft, och det vill jag gärna undvika.

Nu när jag har körpisken behöver han knappt någon drivning alls, jag smackar på och så beger han sig iväg på ett varv på egen hand. Mycket behändigt!

xida_4173

xida_4179

xida_4219 xida_4221 xida_4232

Besökarna fick stå i en bur gjord av hinderstöd och bommar mitt på ridbanan. Wally har nämligen en tendens att komma i full kareta rakt emot en, för att sen göra en tvärnit och stanna med mulen i famnen (i jakt på godis). Det kändes inte så smart att utsätta icke-hästvana för det, så besöksbur var ett bra alternativ.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s