Valack han blev

I förmiddags var han hingst, efter lunch var han valack. Idag har veterinären varit ute och klippt kulorna på den intet ont anande hästen. Det hela gick väldigt bra och smidigt. Veterinären var imponerad över hur lugn och lätthanterlig han var genom hela proceduren. När det förvarnades om att ”hästarna brukar hoppa till vid det här momentet” så stod Wally helt still, som den guldstjärna han är.

Efter ingreppet fick han vakna till i boxen, och var planerad att stå där inne till imorgon förmiddag, eftersom han behöver ta det lugnt efter ingreppet. Men han hade andra planer. Så snart han var helt med i matchen igen så hade han inte lust att stå i någon box mer, han befann sig mer på två ben än fyra. Så till slut konstaterade jag att han är betydligt lugnare ute på lösdriften, så han fick gå ut där igen (veterinären hade sagt att han släppt hästar rakt ut tidigare också, men att han föredrar lugnet i boxen). Hellre en lugn häst med sina pensionärskompisar i hagen, än en sjövild knäpphäst i boxen som riskerar att fastna i gallret. De andra tjejerna i stallet skulle också hålla lite koll på honom, så vi är många som ser ifall han skulle se hängig eller smärtpåverkad ut.

wally_sover

Första bilden som valack. Här var han fortfarande rejält påverkad, och stod mest och halvsov. Vi passade på att kolla på tänderna när han ändå var trött, och upptäckte att han i dagsläget har två pyttesmå vargtänder. Dom kan tydligen försvinna av sig själva, annars så plockar vi dom när det börjar bli dags att introducera bett framöver.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.