Jämförelsebilder

En grej som är rolig att ha framöver är bilder att jämföra med. När det gäller en vuxen häst räcker det att ha foton där hästen är uppställd på ett någorlunda likt sätt, är i samma steg i traven eller liknande, men när det är en väldigt ung häst som växer kan det vara roligt att jämföra med något vars storlek är konstant. Eftersom man aldrig vet vad livet tar för vändningar är det dumt att bara fota med något fast objekt i närheten av stallet, t.ex. en boxvägg, ifall man skulle flytta hästen till ett annat stall. Därför har jag valt att fota med ett schabrak.

För den som inte är insatt i vad ett schabrak är kan jag berätta att det är ett tygstycke man lägger under sadeln när man rider, det finns i all världens färger och kan vara dekorerat med rep, bling, kantband, brodyr och allt annat man kan tänka sig. Schabrak finns att få tag i från nästan inga pengar alls (begagnat) till ca tusenlappen, om man tittar i en vanlig ridsportsbutik. Det finns såklart inget övre tak för vad dom egentligen kan kosta, men jag vågar nog påstå att majoriteten av de schabrak som köps av medelsvensken kostar tresiffrigt.

Just detta schabrak köptes billigt (skulle tippa på strax över en hundring) på Gekås i Ullared för väldigt många år sedan, och har bara använts någon enstaka gång. Det är med andra ord ingen större risk att det åker ut i en rensning i första taget, och fick därför tjänstgöra som jämförelseobjekt.

Det hela gick till så att jag tog Wally i ena handen, schabraket i den andra och la på det på hans rygg. Han stelnade till i en halv sekund, jag kom på att han kanske aldrig haft något på sig och sen var den saken ur världen. Han är väldigt anpassningsbar och bryr sig inte särskilt mycket om vad man hittar på med honom.

foto-2017-02-07-16-49-18

Och se så söt han blev. Han nästan drunknar i detta schabrak i storlek full (vilket är en storlek för normala ridhästar). Det kommer krävas en hel del tillväxt på alla håll för att det där ska se normalstort ut på honom. Att han sen står som en kratta (men med full vikt på fula hoven!) och är i en fantastiskt ful fas överlag får man bortse från, likaså att det är fotat med mobil lite i förbifarten. Jag ville bara vara säker på att ha fått till dom här bilderna nu när han är rätt så nyligen hemkommen, och kommer definitivt att fota bättre bilder så snart jag har med systemkameran och kommer ihåg att ta fram schabraket.

foto-2017-02-07-16-48-27

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.