Och 12 poäng går till…

Den gula stjärnan imponerar mer för varje dag. Idag har han varit fotomodell i hagen, vilket han gjorde med bravur. Synd bara att vädret var vansinnigt tråkigt, och att det kom några droppar regn/snö så att det inte blev så många roliga bilder ändå i slutändan. Bättre lycka nästa gång. Hästen är det i alla fall inget fel på. Han är söt som socker, det är ren tur att han inte smälter i ovädret.

Idag har han fått fula hoven ordentligt rengjord med bakteriedödande medel, för säkerhets skull. Han sköter sig som en riktigt världsvan och rutinerad häst när jag grejar med den där hoven, det är guld värt! Det var ingen skillnad på den idag jämfört med igår, så förhoppningsvis ska den vara oförändrad även till imorgon när det är dags att skära upp lite för att få in ordentligt med luft så inte anaeroba bakterier eller svamp ska kunna växa till sig där inne i håligheten. Förhoppningsvis ska det där hålet läka ut bra sen, hovarna växer ju rätt fort på dom små så det borde se snyggt ut rätt snart. Får ta och leta reda på min rasp bland flyttlådorna sen, så jag kan underhållsfila lite mellan hovslagarbesöken.

Han har fortsatt att träna på att stå inne i boxen, vilket går bättre och bättre för var dag. Idag kunde jag ha halva dörren stängd (med grimskaftet hängande i vägen för resten), och han gjorde inte minsta ansats till att försöka fäkta sig ut ens när han ätit upp kraftfodret och ledsnat på att vara instängd. Det innebär att allt går enligt planen, så han förhoppningsvis ska kunna stå där inne en natt utan problem om det behövs efter kastreringen.

Nu inväntas bara melodifestivalen, där det återstår att se om någon av låtarna kan vara något att ha i finalen. Men mina 12 poäng går till Wally, som trots sin ringa ålder imponerar nästan dagligen.

xida_3888

Annonser

One thought on “Och 12 poäng går till…

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.