Nu är han här!

Från och med idag kl 16:00 har jag häst i Västerås. Det känns helt fantastiskt.

Han har åkt med transportföretag, Stall HS (rekommenderas mycket varmt!), och kom fram i fint skick. När han väl fick kliva av transporten hade han väldigt stora ögon och undrade nog var han hade hamnat, men trots att han var uppe i varv var han fullt kontrollerbar och lyssnade fint på mig som höll i snöret.

Därefter fick han vara inne i stallet en stund, i hopp om att varva ner en aning. Det lyckades väl sådär, för han ville bara undersöka allt som fanns att hitta där inne. Sen var det dags att kolla in hagen, eftersom han ska gå på lösdrift. En snabb kik in i ligghallen, sen ansåg han sig redo att träffa första hästen (d.v.s. han stövlade ut och fram till den enda häst som fanns i närheten). Det visade sig vara ett bra val, för dom fann varandra rätt fort. Så numera har han en vit kompis, vilket känns himla bra.

I hagen går det även två andra hästar, varav Wally hunnit hälsa lite snabbt på den ena. Den herrn gjorde klart att Wally inte får vara med, men eftersom det inte förkom någon regelrätt jakt så ska det nog lösa sig snabbt det med. När vi gick därifrån stod Wally och hans nyfunna vän inne i ligghallen, medan de andra två befann sig i helt andra änden av hagen. Jag skulle tro att han ganska snart blir accepterad och får hänga med dom andra också. Tills dess har dom foder på några olika ställen i hagen, så att alla ska få äta.

Idag blev det tyvärr inga snygga bilder. Fokus låg på att få ut honom i hagen medan det fortfarande var någorlunda ljust ute, och sen att hålla koll på vad som hände där ute. Och därefter var det mörkt. Så systemkameran får vara med imorgon istället (då ska vi ut medan det är ljust ute), och tills dess får ni nöja er med några kassa mobilbilder. Bättre så än inget.

foto-2017-01-27-16-10-11

foto-2017-01-27-16-13-53

foto-2017-01-27-17-07-30

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s