Tillbakablick 2016

Januari

Lillfisk inledde året med att kamma hem det tredje certifikat som behövdes för att nå sin första titel, och blev därmed Premier. Han fick även utmärkelsen Årets Katt i kategori IV i vår kattklubb. I samband med att han fick sin titel valde jag att lägga ner kattutställandet på obestämd framtid, och har därför inte varit iväg med honom mer.

DSC_2857

 

Februari

Jag fotade en hel del studiobilder på katterna, med den studioutrustning jag precis fått hem. Dessutom köpte jag en ny kamera eftersom Danne ville ta över den jag hade sedan tidigare. Fotograferandet fick helt klart en nytändning i och med de inköpen. Jag fick fint beröm från flera håll för de bilder som producerades i den vevan.

xIDA_5128

Mars

Fortsatt studiofotograferande. De där lamporna plockades inte ner i första taget. Utöver att fota läste jag extrakurser vid sidan av mitt program, på en helt vansinnigt hög studietakt vilket inte var så smart när man ser det i backspegeln. Men samtliga kurser avklarades med VG i betygsrutan så uppenbarligen fungerade det. Jag lärde mig dock att inte göra samma sak igen, det blev lite vettigare mängd av kurser resten av året.

xIDA_0176

April

Jag och Danne besökte ett marint museum i Göteborg och en ny dator beställdes på en butik inne i centrum. Den där datorn har ni fått höra mycket om här, eftersom det först tog evigheter innan leverans och den sen inte var kompatibel med vad jag skulle ha den till så jag till slut fick returnera den och köpa en annan på ett annat ställe. April ägnades även väldigt mycket åt träning, framförallt på cykel som uppladdning inför det lopp som väntade.

xIDA_1815

Maj

Det där cykelloppet jag tränat inför gick av stapeln i maj. 7 mil bestående av mest upp- och nedförsbackar, på en racehybrid med de förmodligen bredaste däcken i startfältet. Fy sjutton vad less jag var på att trampa mig uppför backar när jag väl kom i mål, och undrar hur många bananhalvor och kardemummabullar jag petat i mig under tiden jag tog mig framåt. Sluttiden blev 3 timmar 19 minuter, och jag var väldigt långt ifrån sist. Tre dagar senare sprang jag Vårruset, något som blivit en årlig tradition. Jag kan lugnt säga att jag nog aldrig varit i så bra form som då.

gbggiro

Juni

Månaden då min cykel blev stulen, och när jag köpt en ny hann jag ha den i någon ynka dag innan jag blev biten av en hund i benet. Den skadan har sedan påverkat resten av året, och lär fortsätta så framöver om det inte hittas någon lösning. Det blev mycket stillasittande, surfande och tv-tittande istället för all träning jag planerat. Men innan skadan inträffade hann jag i juni även med att springa min första mil utan att gå ett enda steg, det hoppas jag kunna komma tillbaka till någon gång.

hundbett

Juli

Sjukgymnastik, kryckor och Pokémon GO. Jag lyckades få tillräcklig fart på benet för att kunna gå utan kryckor och kunde så smått förlänga mina gångsträckor under tiden jag likt så många andra jagade pokémon i mobilen. Tack gode gud för det spelet, annars hade mina rehabpromenader varit dötråkiga. Mot slutet av månaden var jag på besök hos Johanna och Bente, där jag fick äran att köra Johannas häst Ticcis när vi skulle transportera bort sly och hästabstinensen satte fart igen.
widaticcis

 

Augusti

I början av Augusti var jag och Danne iväg på Island i några dagar. Vi tittade på fantastiska omgivningar, åt fish ‘n’ chips, beundrade gejsrar och vattenfall. Och framförallt så red vi islandshäst, vilket var resans höjdpunkt i mina ögon och inte så pjåkigt enligt Danne heller.

xDSC_0103

 

September

Månaden då jag fyllde 28, och gav mig själv ett föl i födelsedagspresent. Egentligen skrevs kontraktet två veckor före själva födelsedagen, men det blev inte officiellt förrän då. Det kan vara mitt bästa köp någonsin, det återstår att se. Klart är i alla fall att jag är glad att jag genomförde det, det ska bli himla roligt att ha egen häst igen!

xida_2212

 

Oktober

Jag och Angelica åkte på roadtrip för att hon skulle få träffa min nya häst, och på vägen hem tog vi en sväng förbi Ullared. Jag tror att han charmade henne rätt bra där i hagen minsann, trots att han inte var speciellt förtjust i morötter. De övriga hästarna i hagen åt desto mer, vilket nog var lika bra med tanke på att han själv såg himla välgödd ut medan hans mamma börjat bli tunnare (snällt av henne att ge bort sin energi till honom, men det är ju bra om hon behåller något för egen del också tänker jag). Senare samma månad blev Bolls svans klämd i dörren vilket ledde till att hon fick åka till veterinären och amputera en bit av den, det har hon idag inga men av.

xida_2856

November

Jag hade praktik i 6 veckor i Tidaholm, vilket var himla roligt. Det var en väldigt givande praktikperiod som gjorde mig ännu mer säker på att jag vill jobba inom primärvård framöver. Utöver praktik var jag även bl.a. med Veronica på hoppträning, det var helt fantastiskt att få stå i ett kallt ridhus och titta på en träning igen, och det är nog bara riktiga hästmänniskor som förstår hur det kan vara något efterlängtat – men tro mig, det är det!

15137585_1377150548971135_7221389868034575717_o

December

Projektplanen inför vårens c-uppsats skrevs färdigt och med den infann sig känslan av att det bara är upploppet kvar nu innan det är dags för examen. December innebar en hel del flängande åt höger och vänster, men det nya året firas in i Västerås med Danne och katterna.

xmchyboll

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.