Saffranskakor (repris)

Sega saffranskakor eller saffranscookies, kalla dom var du vill. Goda är dom i alla fall, så pass att jag slänger in receptet på dom en gång till (förra gången var för nästan exakt ett år sedan, så det är ju på tiden att det återkommer nu till jul).

Du behöver:

  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2,25 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 paket saffran (0,5 g)

Vispa smör, socker och saffran, gärna med elvisp. Tillsätt övriga ingredienser och bearbeta snabbt tills det blir en enda stor degklump. Tag loss bitar och rulla dom till bollar med en diameter på ca 3 cm. Lägg bollarna på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 175°C. Där inne ska dom sedan stå ca 10-15 minuter, tag ut dom när kanterna är gyllenbruna. Tag upp dom från plåten direkt när dom tagits ut, detta görs enklast med en stekspade.

xIDA_4589

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s