Islandsresan – ridning

Besöker man Island så måste man rida, det är ett faktum. Som jag skrev i inlägget med filmen från ridningen (har du missat det så finns det här: länk) var vi på Laxnes Horse Farm, strax utanför Reykjavík. Snälla hästar, trevliga ledare, fin natur – dom rekommenderas.

Vi bokade en tur på ca 1,5-2h. Först skrittade vi iväg bortåt och ledarna red runt i ledet för att kontrollera att alla tyckte att det kändes bra. Sen blev det varvat skritt och tölt längs vägen upp på en höjd. Väl uppe fick hästarna beta en stund innan vi vände tillbaka nedåt. På vägen hem delades vi upp i två grupper, en snabb och en långsam. Vi valde den snabba, för att få testa lite mer fart. Och nog blev det fart alltid. Ingen full galopp eller okontrollerat på något vis, men ökad trav eller pass föll de flesta hästarna in i för att hänga med i ledarens tempo.

Danne, som aldrig ridit förut, satt med ett stort leende från öra till öra. Trots att han inte alls varit sugen på att ge sig ut på turridning. Det är ju det jag alltid sagt, att livet är som bäst i sadeln på en häst.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s