Det var den helgen det

Igår var vi, som ni sett, ute på klipporna vid havet. Men det var inte allt som hände den dagen. Först ägnade jag mig åt att omsorgsfullt packa ner min dator i sin förpackning igen för att ta med den tillbaka till butiken. Ett återköp genomfördes och nu sitter jag på nytt i soffan med min gamla laptop, medan köksbordet ekar tomt. Varför ska jag förklara imorgon.

image

Igår var även dagen för Hemliga Rum, som anordnas av Statens Fastighetsverk var fjärde år. De öppnar då upp platser som normalt är stängda för allmänheten. I år var det Göteborgs residens som tog emot besökare här i staden. Residensets första del byggdes i mitten av 1600-talet (med tillbyggnader och renoveringar senare), och har sedan dess använts bl.a. av kungar som Karl X. Just han styrde landet från denna plats tills han dog (vilket även det skedde i ett av rummen i residenset). Numera bor landshövdingen här, och det används flitigt för att bl.a. ta emot gäster av olika slag (från presidenter till stipendiater). På bilden nedan ser man en takmålning, som målats i samband med att första delen av huset byggdes.

image

Idag har vi däremot inte varit speciellt kulturella. Det blev frukostbuffé på Ikea, följt av packande av prylar som Danne skulle ta med upp till sig redan nu (för att inte behöva sitta med saker upp till öronen i bilen om två veckor när katterna och deras burar ska få plats). Därefter åkte vi åter igen till Ikea, för att äta lunch tillsammans med två vänner till Danne som hade vägarna förbi. Sedan var det bara att packa in grejerna i bilen, vinka hejdå och sedan gå ensam in i lägenheten igen.
Nåväl, det där var en väldigt komprimerad och kortfattad version av dagen. Egentligen har vi hunnit lite mer än så, som att shoppa stativ till kameran (Danne då alltså, jag har redan ett) och njuta av solen på uteplatsen. Men nu ska jag sätta mig och författa ett inlägg om datorn, vilket som sagt kommer att publiceras imorgon. Håll tillgodo!

image

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.