Att vara fysioterapeutstudent

Vad har vi gjort i skolan idag? Testat ortoser, gått med rollator, ställt oss upp med gåbord, gått i trappor med kryckor och kollat på patienter som nyligen fått börja träna igen efter gipsning eller protesoperationer. Himla skönt med en helpraktisk dag där man inte behöver anteckna febrilt, utan bara kan lyssna och testa.

Kryckgången var dagens minst intressanta. Sånna har jag hoppat runt med så himla mycket själv att det knappt känns underligt alls. Men så är det ju det där med att kunna lära ut kryckgång till andra, det är ju en fördel att träna på.

DSC_2137

Två varianter av överarmslås, där den på min högerarm inte sitter så himla bra eftersom den var lite för stor.

Givetvis låstes även benet in i en ortos för att prova det också. Den här var fastlåst i ett läge som bara medgav en ytterst liten böjning av knät. Det var en upplevelse att gå på det viset kan jag lova. Himla stelbent blev det så klart, och påverkade även resten av kroppen som då försökte kompensera för den minskade rörligheten i knät. Det är alltid bra att tänka på, att en stelhet på ett ställe ofta orsakar onormalt rörelsemönster även i minst en annan led.

_20151015_143610

Det känns himla skönt att inte alltid ha teoretiska lektioner och korvstoppning av information, och det är den stora fördelen med den utbildning jag går: man får testa mycket själv.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s