Banoffee Pie

Eller Toffananpaj som den också kan heta, om man kastar om orden den fått sitt namn efter (banan och toffee). Oavsett vad man väljer att kalla den så är det en fantastiskt enkel och god efterrätt.

  • 250 g digestivekex (ca 16 st)
  • 100 g smält smör
  • En burk karamelliserad kondenserad mjölk (dulce de leche, kolasås)
  • 2-3 bananer
  • Ca 2 dl grädde

Krossa digestivekexen, med fördel i en matberedare. Rör ihop med det smälta smöret och tryck ut blandningen i en springform eller pajform. Ställ i kylen i minst tio minuter, men gärna längre.
Bred ut konservburkens innehåll i pajskalet. Skiva bananerna och lägg bitarna i kolasåsen. Vispa grädden och täck bananerna med den. Du kan även riva choklad över som garnering.

 

Tyvärr har jag ingen bild. Så ni får tänka er en pajform med ett stort gräddtäcke över, för det är ungefär vad man ser när den är klar.

Annonser

One thought on “Banoffee Pie

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s