Mudcake med kolatäcke

Bottenlager:

  • 150 g smält smör
  • 3 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl

Fyllning och topping:

  • 1 dl grädde
  • 100 g vit choklad
  • 200 g mjölkchoklad (går även att byta mot mörk choklad, för den som föredrar en något bittrare fyllning)
  • 100 g smör
  • kakor efter tycke och smak (jag använde Garants kakor med kladdkakefyllning)

Smält smöret i en kastrull. Välj med fördel en större sådan, så det är enklast att blanda alla ingredienser där i. Blanda ner socker, kakao och vaniljsocker. Låt svalna lite innan du häller i äggen. Avsluta med mjölet.
Smöra och bröa en lämplig form, förslagsvis en 24 cm springform. Vänd över smeten och ställ in formen i ugnen på 175°C i ca 15 minuter.

Värm grädden i en kastrull. Hacka chokladen och häll ner den i grädden, rör om och håll koll så det inte bränner. Lägg i smöret och rör tills det blandat sig väl. Låt koka upp och ställ sedan för att svalna. Om krämen inte tjocknar i kastrullen kan du med fördel koka upp den igen. Häll sedan ut den över bottenlagret
Krossa kakorna och tryck ner dessa i fyllningslagret när det hunnit stelna en aning.

Ställ in skapelsen i kylskåpet i några timmar, allra helst över natten, innan den serveras. Ju längre tid i kylskåp, ju fastare konsistens på kolan.

mudcake

Annonser

2 thoughts on “Mudcake med kolatäcke

    • Den är verkligen fantastiskt god! Men jag rekommenderar inte att göra den om man inte bjudit in folk, för då sätter man i sig den själv och det lär vara vansinnigt onyttigt :D

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s