Jordgubbsbakelse (marängrecept)

Hur gör man en enkel jordgubbsbakelse? Jo, man gör stora maränger, knäcker loss locket, fyller på med grädde och skivade jordgubbar. Enkelt, gott och ser snyggt ut.

Och hur gör man de bästa marängerna? Det ska jag berätta!

Du behöver:

  • 7 äggvitor
  • 5 1/4 dl socker
  • Juice från en halv citron (går även bra med citronjuice på flaska)

Sätt ugnen på 130°C. Blanda ingredienserna i en kastrull eller rostfri bunke, låt sedan smeten smälta ihop vid omrörning över vattenbad. När smeten nått 60-65°C (vilket inträffar ungefär när sockerkristallerna löst upp sig) tar du bunken från vattnet och vispar med elvisp tills smeten svalnat. Klicka ut i stora klickar på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme.

Man kan även smaksätta med bland annat choklad, som man då smälter ner i ett separat vattenband och häller över i den vispade marängen. Rör om sparsamt, så smeten blir randig.
Andra smaksättare kan vara kolasås, krossade nötter eller skal av apelsin.

xIDA_6858

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s