Havreflarn med chokladsmak

Vanliga havreflarn har nog de flesta haft möjligheten att testa. Ja, de som tål ingredienserna då förstås. Men nu har jag upptäckt något ännu bättre: havreflarn med kakao. Givetvis ska jag inte göra en hemlighet av det receptet, godsaker är till för att dela med sig av.

xIDA_7096
Du behöver:

  •  75 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • 1 dl havregryn
  • strax under 1 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk sirap

Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull, ta av den från plattan och blanda ner övriga ingredienser till en smet. Klicka ut smeten på ett bakplåtspapper, tänk på att inte göra för stora högar eftersom de flyter ut ganska mycket. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter, tills kanterna börjar få färg.
Förvara torrt eller i frysen (där håller de ca 6 månader).

Vill du göra utan chokladsmak tar du bort kakaon ur receptet ovan och använder en hel deciliter vetemjöl.

Och vad kan man då göra med havreflarn, utöver att äta dom direkt ur kakburken? Jo, dom är fantastiskt bra som dekoration! På bilden nedan har jag gjort en dessert av chokladmousse och vit chokladmousse, stoppat ner en bit av ett havreflarn av varje sort och rivit choklad över.  Om man låtit sina flarn torka upp eller inte fått till segheten i mitten till att börja med kan man knäcka ner dom i småbitar och använda som strössel på glass. Du kan även göra en sandwich med två havreflarn som du lägger glass emellan. Bara fantasin sätter gränserna för denna eminenta kaka!

xIDA_7113

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s