Sen cykeltur

Precis över 30 minuter cykling är avverkade. Nästan 11 km blev det.
I halvlånga träningstights och en lös funktionst-shirt från Blodomloppet for jag och cykeln iväg för att avverka ett kortpass. Nåväl, cykeln var inte iförd några kläder alls. Värmen ute var perfekt, solen var på väg ner och lamporna på cykeln fick för en gångs skull komma till användning. Inte för att på något sätt lysa upp vägen, eftersom det var fullt möjligt att se ändå, men för att följa lagen. Det såg riktigt piffigt ut med lite ljussken!

Vad som inte var lika piffigt var att jag glömde att använda inhalatorn innan, så ganska kort efter att jag trampat iväg kom den där bekanta åtsnörpningen i halsen som gör att det är rätt svårt att få tillräckligt med luft. Mitt problem är ansträngningsastma, för er som missat det här tidigare. Jag hade dock ingen lust att vända, åka ner för backen, låsa cykeln, gå in i lägenheten, göra två inandningar, vänta en stund och sen ge mig iväg upp för den där backen igen, så jag trampade vidare lite lugnt när jag väl nått toppen. Har jag klarat flera år av cykling och löpning tidigare så skulle jag väl klara ett pass idag också, tänkte jag, även fast det så klart är betydligt behagligare att kunna andas normalt.

Det gick rätt fint nästan hela vägen. När jag trampade på lite extra kom den väsande andningen som ett brev på posten, men eftersom jag inte cyklade som en blådåre hela tiden så gick det an.

Nästan 11 km (det saknades 80 meter) på 32 minuter, det fick bli dagens träning det.

wpid-dsc_03562.jpg.jpeg

Tog en bild ur mitt arkiv, för under dagens runda fotades ingenting

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s