Berlin

Vi fick springa för att hinna med tåget mot Prag, men nu sitter vi här och ser massor med träd svischa förbi utanför fönstret.

Med det kan jag konstatera att Berlins tågstation är rätt kass på information till resenärer. Fasta skyltar finns det gott om, men digitala sådana som visar vilket spår tågen går från är det värre med. Vi hittade ingen samlingstavla, bara små ovanför varje spår. Tack vare att det stod Czech på tåget, som jag såg på håll, kunde vi sikta in oss åt rätt håll. Vi hann med två minuter tillgodo. Tips till omvärlden: ha gott om tid om ni ska åka tåg från Berlin.

I övrigt har det inte alls varit så stressigt i Berlin. Vi har bott hos en tjej vid namn Selcan, som första dagen visade oss runt. Brandenburger Tor, förintelsemonumentet, Mall of Berlin, Alexanderplatz med det stora tvtornet, mängder med mäktiga byggnader, Berlinmuren, turkisk marknad, alternativ guidetur med streetart i fokus och mer därtill. Det känns som att vi sett en hel del!

Givetvis har jag mängder med bilder, och utöver dom som kommer upp nu blir det fler när jag är hemma kan gå igenom minneskortet ordentligt.

Berlin kan jag helt klart rekommendera. Det finns betydligt mer där än i Hamburg. Mer sevärdheter, mer att göra, fler fina byggnader, mer intressant när det gäller andra världskriget, mer kultur. Berlin är helt enkelt mer!

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s