Hamburg, sammanfattning

(inlägget är egentligen författat kl 14, men då hade jag inget internet)

Eftersom vi nu sitter på ett tåg som närmar sig Berlin tänkte jag avsluta Hamburgkapitlet här.

Vår sista natt var rätt kass. Någon av de vi delade rum med snarkade högre än en gammal traktor låter. Det blev inte många timmar sömn med andra ord. Värdelöst. Men det är ju inte Hamburgs fel, för det var en turist.
Vi tog S-bahn in till centralstationen, något som funkat himla bra att resa med under hela vår vistelse. Mycket enkelt system, som dessutom kan kombineras med U-bahn (dvs tunnelbanan) för att täcka en ännu större yta. Så mitt tips är att boka bostad i närheten av sånna linjer.

Hamburg kan för övrigt sammanfattas med ett enda ord: pissoar. Det verkar vara helt normalt att vända sig till närmsta buske eller träd. Underligt. Ingen trevlig doft som spreds när solen låg på.

Hyfsat trevlig stad i övrigt. Det var drag i hamnen nu när vi var där och även centrum var rätt folkfyllt. Antar att det även berodde på det fina vädret.
En hel del fina och häftiga byggnader. Flera trevliga parker. Men i övrigt inget direkt wow i mina ögon. Det kändes rätt mycket som en industristad.

Trevligt att ha varit där, men inget jag behöver återvända till. Känns som att Berlin har mer att komma med, det återstår att se.

Annonser

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s